FAALİYETLERİMİZ

 

ENDÜSTRİYEL
DOĞAL GAZ TESİSATI

Her türlü endüstri, sanayi, toplu konut ve konutların ekonomik olduğu sürece vazgeçilmez enerji kaynağıdır. Yakıt olarak diğer yakıtlara göre baca gazı emisyonu açısından en çevreci yakıt türüdür. Kullanım kolaylığı ve ucuz olması bakımından sanayi tesislerinde tercih edilen yakıtların başında gelir.

Sanayi tesislerinin doğalgaz dönüşümü, teknik şartnameler çerçevesinde, gazın teslim noktasında yakıcı cihaz ve ünitelerine kadar boru şebeke ve bu şebekeler dahilinde teknik emniyetin sağlanması, tüm kademelerde gazın akışından yanma noktasına kadar belirlenen teknik esaslar dahilinde olmalıdır. Sanayi tesislerinde ihtiyaç duyulan gaz debisi ve basınç değerleri gaz teslim noktalarına kadar %100 maksimum kapasite artışına uygun olmalıdır.

Kazan daireleri, buhar-kızgın yağ ısı santralleri, pişirme kurutma amaçlı tünel veya kamara tip fırınlar, tekstil amaçlı tesislerde ramöz makinaları, döküm ergitme ocakları, homojenizasyon fırınları, tavlama ocakları, daldırma tip ergitme havuzları, döner tip ısı jeneratörlü kurutucular ve bu ünitelerde yakıcı cihaz olarak kullanılan atmosfarik, üflemeli gaz brulörleri ve gaz bekleri, EX-pro of emniyet sistemleri, teknik şartname açısından irdelenmeli, doğru tercihler yapılmalı ve gerekli adaptasyonlar yerine getirilmelidir. Özellikle kapalı mekanlarda olası gaz kaçaklarına karşı gerekli emniyet tedbirleri özenle alınmalıdır.


• YER ALTI DOĞAL GAZ
• İSTASYON HATLARI
• ENDÜSTRİYEL FIRINLAR
• ASFALT PLENTLERİ
• İNDÜKSİYON FIRINLARI
• KIZGIN YAĞ KAZAN HATLARI
• BUHAR VE JENERATÖR SİSTEMLERİ

YANGIN
SİSTEMLERİ

Bir yangının oluşması için 3 şartın aynı anda bulunması gereklidir. Isı, yakıt ve Oksijen. Bu şartlar yerine geldiğinde yangın başlar. Pek çok yangın algılama sistemi, ateş alev boyutundayken değil, yangın haline dönüştükten sonra devreye girer. Çoğunlukla yangının başlamasından sonra ki duman, ısı veya alevin verdiği hasar ile algılama yapan sistemler kullanılmaktadır. Eğer bir yangın söz konusu ise, muhakkak bir hasar vardır. Hasar boyutu yangının büyüklüğü ile doğru orantılıdır. Bu durumda yangını başladığı anda/en kısa sürede algılamak ve söndürmek, hasarın büyümesini önleyeceği gibi yangın alanında bulunun insanları da korumak demektir.

Bu noktada "Yangın Söndürme Sistemleri", yangını başlamadan algılamayı ve söndürmeyi hedeflemektedir. Daha önce de bahsettiğimiz 3 şart bir ortamda mevcut ise, yangını bir alev başlatır. Bu alev bulunulan ortama ve yakıta göre değişiklik gösterir. Değişiklik göstermeyen tek şey, alevin başladığı anda yaydığı UV (Mor ötesi) ışık dalgasıdır. Yüksek ısı ve yakıtın aleve dönüştüğü anda yaydığı bu ışık dalgası tabir yerindeyse yangının ilk başlangıç anıdır.

Nanometre boyutunda olan ve gözle görülmeyen bu ışınları okuyan yangın algılama sensörleri, aynı anda devreye soktuğu söndürme sistemi ile yangını başlamadan, henüz alev boyutuna ulaştığı anda söndürür. Söndürme maddesi olarak FM200 türü gazlar kullanan sistemimiz, ortamdaki oksijen oranını insana zarar vermeyecek ama yangını söndürecek şekilde değiştirmekle birlikte, yine insana zarar vermeyecek oranda bir soğutma yapar.

• SULU SİSTEM YANGIN
• ENDÜSTRİYEL YANGIN SİSTEMLERİ
• ÇEVRE HİDRANT SİTEMLERİ
• KURU TİP SİSTEM
• GAZLI TİP SİSTEM
• FM200 GAZLI SÖNDÜRME SİSTEMLERİ
• YANGIN KONTROL ODALARI

HAVALANDIRMA
SİSTEMLERİ

Kapalı ya da insan kullanımına açık olan herhangi bir ortamın, zararlı gazlardan, uçucu maddelerden, kirli hava faktörlerinden ve daha birçok maddeden arındırılması, sonrasında ise temiz havayla beslenmesi konusunda kullanılan sistemlere havalandırma sistemleri adı verilmektedir.

Havalandırma sistemlerinin çok geniş bir kullanım alanı olduğunu söylemek mümkündür. Birçok kapalı, geniş, tehlikeli madde içeren, insanların bulunduğu ve benzeri ortamlarda, bu sistemlerin kullanılmasının şart olduğunu söylemek doğru olacaktır. Ortamda bulunan kişilerin, toza, dumana ve tehlikeli gazlara karşı korunmasına yardımcı olan bu sistemler, sağlıklı bir çalışma ortamının temelidir. Öte yandan havalandırma sistemleri konusunda karşınıza birçok seçeneğin çıkabileceğini söylemekte mümkündür. Bu seçenekler, alana, kullanım amacına ve daha birçok faktöre göre tercih edilmektedir.

Genel olarak kapalı olan her ortamda kullanılan havalandırma sistemleri, belli başlı kullanım alanlarına sahiptir. Havalandırma sistemlerinin kullanım alanları, sektörden sektöre değişirken, genel anlamda endüstriyel ortamlarda, kimyasal üretimin gerçekleştiği ortamlar ve daha birçok ortamda mutlaka kullanılmaktadır. Öte yandan havalandırma sistemlerinin, evimizde bile kullanıldığını görebilmek mümkündür. Aspiratör, havalandırma sistemlerinin evde kullanıldığına dair en önemli örnektir. Tuvaletler ve banyolar da, yine havalandırma sistemlerinin ev üzerinde kullanılan örnekleri olarak bilinmektedir. Mobilya üretimi, otomotiv sektörü, ağır sanayiler, mermer üretimi ve daha birçok alanda, havalandırma sistemleri mümkün mertebe kullanılmaktadır.



• TEMİZ VE KİRLİ HAVA SİSTEMİ
• SULU TİP BACA SİSTEMLERİ
• ASPİRATÖR,VANTİLATÖR VE FAN SİSTEMLERİ
• FİLTRELEME VE ARITMA SİSTEMLERİ
• ENDÜSTRİYEL VE BİREYSEL TİP HAVALANDIRMA EKİPMANLARI
• VRF VE SPLİT KLİMA UYGULAMARI

ISITMA
SİSTEMLERİ

Isıtma sistemleri, kullanım mekanlarının istenen sıcaklıkta tutulabilmesi için iç ortamdan dış ortama (çevreye) olan ısı kaybının karşılanması prensibi ile çalışan sistemlerdir. Merkezi ve lokal (bölgesel) olarak iki ana başlıkta toplanabilir.

Merkezi ısıtma, genel olarak soğuk iklimlerdeki büyük yapılarda kullanılır. Sistem, kullanılacak akışkanı (su, hava veya buharı) ısıtmak için merkezi kazan veya ısıtıcı, ısıtılmış akışkanın dağıtımı için boru tesisatı ve ısıyı ortam havasına transfer etmek için nihai ısı ileticilerini (radyatör , fancoil , ısı apareyleri vs) içerir. Nihai ısı ileticileri burada, ısıyı ortama konveksiyon (taşınım) yolu ile ileten bir ısı eşanjörüdür. Binalarda özel boruların zemin altına gömme yapılması ile zeminden ısıtma yapılan merkezi ısıtma tesisatları da mevcuttur.

Tüm sistem ısıtma suyunu sirküle ettiren bir pompaya sahiptir. Sıcak su, genellikle bir su deposu içinde saklanan sıcak kullanım suyu sağlamak için başka bir ısı eşanjörünü beslemek içinde kullanılır. Hava kullanılan ısıtma sistemlerinde, hava kanal sistemleri boyunca dolaştırılır. Kanal sistemleri, soğutma ve klima(kombi) için de kullanılabilir ve havayı filtrelerden geçirerek temizleyebilir.

Lokal ısıtma sistemleri de genel olarak merkezi ısıtma ile aynı prensipleri taşır. Fakat burada kullanıcılar binalarını ortak (merkezi) bir sistemden değil bireysel olarak ısıtırlar. Burada merkezi ısıtmada olduğu gibi, sıcak sulu ısıtma sistemleri kullanılabilir. Bu durumda kullanıcılar kendi dairelerindeki radyatörleri ısıtmak için kombi veya kat kaloriferi adı verilen ısıtma cihazlarını kullanırlar. Bu cihazlar kazanlardan daha küçük kapasiteli ve kompakt cihazlardır. Genellikle sirkülasyon pompaları cihazın üzerinde olur. Bundan başka, klima (sıcak hava konveksiyonu),sobalar (katı yakıtlı, elektrikli veya gazyağı gibi sıvı yakıtlı) ve şömine gibi bireysel ısınma gereçleri de günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır.

• YERDEN ISITMA TESİSATLARI
• KOMBİ VE RADYATÖR TESİSATLARI
• FABRİKA İÇ VE DIŞ MEKAN ISITMA TESİSATLARI
• MERKEZİ KAZAN DAİRESİ UYGULAMALARI
• BİNA VE DAİRE AKILLI OTOMASYON SİSTEMLERİ
• ISI POMPALARI VE BASINÇLANDIRMA SİSTEMLERİ

WHATSAPP